Ingredienser - 1 person
- 1 dl lättmjölk
- ¼ vaniljstång
- 1 msk råsocker
- ½ dl mager grekisk yoghurt
- 1½ gelatinblad
- 100 g äpple
- 100 g päron
- 50 g blåbär
- 1 tsk råsocker
- 2 msk vatten
- 1 stjärnanis
- Koka mjölken, vaniljkornen och -stången och sockret.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter och låt det smälta i den varma mjölken.
- Rör ihop blandningen med yoghurten och häll över i en form, eventuellt av silikon.
- Ställ pannacottan kallt i minst fyra timmar och helst över natten.
- Skär äpplen och päron i tärningar om cirka 1 x 1 centimeter.
- Koka socker, vatten och stjärnanis tillsammans och lägg i frukten. Låt koka 1–2 minuter tills frukten är mjuk men inte sönderkokt.
- Vänd ner färska, sköljda blåbär.
- Låt det svalna helt.
- Ta upp stjärnanisen, stjälp upp pannacottan på en tallrik och dekorera med frukten runt den.
Källa & bild: IForm
2 kommentarer:
Men hur gott är det?! Bah.
Det är hur gott som helst! :)
Skicka en kommentar