Ingredienser - 4 poritoner
- 3 tomater
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 1 bananschalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/3 gurka
- 1 msk vinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 1 krm tabasco
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 4 biffar (à 150 g)
- Skölj och skär bort det hårda kvistfästet på tomaterna, tärna fint.
- Skölj och skär paprikorna fint. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skölj och halvera gurkan på längden. Gröp ur innanmätet av frön, skala gurkan lätt och tärna fint.
- Blanda grönsaker och lök. Smaka av med vinäger, olja, salt, svartpeppar och tabasco.
- Rosta brödet i het stekpanna med lite olja.
- Salta och peppra köttet. Stek i olja ca 3 min på varje sida.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar