fredag 10 september 2010

Bruschetta med biff och gazpachosalsa


Ingredienser - 4 poritoner

  • 3 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/3 gurka
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm tabasco
  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 4 biffar (à 150 g)
Tillagning

  1. Skölj och skär bort det hårda kvistfästet på tomaterna, tärna fint.
  2. Skölj och skär paprikorna fint. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Skölj och halvera gurkan på längden. Gröp ur innanmätet av frön, skala gurkan lätt och tärna fint.
  4. Blanda grönsaker och lök. Smaka av med vinäger, olja, salt, svartpeppar och tabasco.
  5. Rosta brödet i het stekpanna med lite olja.
  6. Salta och peppra köttet. Stek i olja ca 3 min på varje sida.
Näring per portion: 387 kcal, 14 g fett, 37 g protein, 26 g kolhydrater.

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: