söndag 5 september 2010

Laxsallad med ingefära




Ingredienser - 4 portioner


  • 1 kruka ekbladssallad
  • 150 g sugar snaps
  • 300 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 1 burk kokt matvete (410 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 4 portionsbitar skinnfri färsk eller tinad laxfilé (600 g)
  • 2 krm salt
  • 2 msk klippt gräslök
Dressing:

  • 2 syltade ingefärsbitar + 2 msk lag
  • 2 msk färskpressad limejuice (ca 1 lime)
  • 1 tsk salt
Tillagning
  1. Dressing: Finhacka ingefäran. Pressa limejuicen. Blanda med lag och salt.
  2. Skölj sallad, sugar snaps och tomater. Riv salladen i munsbitar, skär sugar snaps på snedden och dela tomaterna. Varva grönsakerna på ett fat eller i en salladsskål.
  3. Häll av och skölj matvetet. Pressa vitlöken. Fräs matvete och vitlök i oljan 2 min. Fördela över grönsakerna.
  4. Salta och stek laxen gyllene runt om på medelvärme i släpplättpanna 5 min.
  5. Bryt isär laxen och fördela över salladen. Häll över dressing och klipp över gräslök.
Energi per portion: 296 kcal, 11 g fett, 28 g protein, 18 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: