Ingredienser - 4 portioner
- 1 kruka ekbladssallad
- 150 g sugar snaps
- 300 g körsbärstomater, gärna i olika färger
- 1 burk kokt matvete (410 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 4 portionsbitar skinnfri färsk eller tinad laxfilé (600 g)
- 2 krm salt
- 2 msk klippt gräslök
- 2 syltade ingefärsbitar + 2 msk lag
- 2 msk färskpressad limejuice (ca 1 lime)
- 1 tsk salt
- Dressing: Finhacka ingefäran. Pressa limejuicen. Blanda med lag och salt.
- Skölj sallad, sugar snaps och tomater. Riv salladen i munsbitar, skär sugar snaps på snedden och dela tomaterna. Varva grönsakerna på ett fat eller i en salladsskål.
- Häll av och skölj matvetet. Pressa vitlöken. Fräs matvete och vitlök i oljan 2 min. Fördela över grönsakerna.
- Salta och stek laxen gyllene runt om på medelvärme i släpplättpanna 5 min.
- Bryt isär laxen och fördela över salladen. Häll över dressing och klipp över gräslök.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar