Ingredienser - 4 portioner
- 1 ägg
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 350 g mjölig potatis
- 2 palsternackor
- 2 msk hackad slätbladig persilja
- 25 g smält smör
- salt och vitpeppar
- 4 msk olivolja
- 1,5 dl crème fraiche
- 2 msk hackad dill, plus lite extra till garnering
- 1 dl philadelphiaost
- Vispa ihop ägget. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken. Skala och riv potatisarna och palsternackorna. Blanda lök, vitlök, potatis och palsternacka i en handduk och pressa ur vätskan. Lägg över i en skål och blanda ner ägg, persilja och smör. Salta och peppra och dela upp i 8 klickar.
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och lägg i 4 röstiklickar. Platta till dem med baksidan av en sked. Stek röstin 2 min på varje sida tills den är genomstekt och gyllene. Låt röstin rinna av på hushållspapper och håll den varm. Hetta upp resten av oljan och fortsätt med återstående rösti.
- Vispa ihop crème fraiche, dill och philadelphiaost. Krydda med vitpeppar, garnera med dillkvistar och servera tillsammans med röstin.
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar