torsdag 16 september 2010

Purjo- och tomatgratäng med kallt, rökt kött


Ingredienser - 4 portioner


  • 400 gram purjolök (ca 2 stora)
  • 500 gram kokt kall färskpotatis
  • 300 gram passerade eller krossade tomater med örtkryddor
  • 1 tsk italiensk kryddblandning eller franska örter
  • 100 gram mozzarella
  • salt
  • nymald peppar
Tillagning:

  1. Värm ugnen till 250°C.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Låt den koka pp i lättsaltat vatten och sedan rinna av väl.
  3. Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar.
  4. Blanda purjolök, potatis och tomatsås i en ugnssäker form.
  5. Blanda i örtkryddor och smaksätt med salt och peppar.
  6. Skiva osten tunt och lägg skivorna på grönsakerna.
  7. Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått fin färg, 8-10 min.
  8. Servera med kallt kött, till exempel pastrami, rökt skinka eller rostbiff.
Energi per portion: 201 kcal
Källa: Aftonbladet
Bild: Lånad här

Inga kommentarer: