Ingredienser - 4 portioner
- 400 gram purjolök (ca 2 stora)
- 500 gram kokt kall färskpotatis
- 300 gram passerade eller krossade tomater med örtkryddor
- 1 tsk italiensk kryddblandning eller franska örter
- 100 gram mozzarella
- salt
- nymald peppar
- Värm ugnen till 250°C.
- Skölj och strimla purjolöken. Låt den koka pp i lättsaltat vatten och sedan rinna av väl.
- Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar.
- Blanda purjolök, potatis och tomatsås i en ugnssäker form.
- Blanda i örtkryddor och smaksätt med salt och peppar.
- Skiva osten tunt och lägg skivorna på grönsakerna.
- Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått fin färg, 8-10 min.
- Servera med kallt kött, till exempel pastrami, rökt skinka eller rostbiff.
Källa: Aftonbladet
Bild: Lånad här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar