fredag 1 oktober 2010

Fransk päronkaka med mandel


Samvete-0909-fransk paronkaka med mandel


Ingredienser - 6 port
  • 4 mogna päron i halvor, skalade och urkärnade
  • 1 tsk flytande smör/olja till formen
  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl skållad sötmandel, 65 g
  • 1 dl minifraiche, ev. låglaktos
  • rivet skal av 1 citron
Servera med:
  • 1 pkt halvtinad lättglass vanilj, ev. låglaktos
Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 200˚.
  2. Lägg päronen med den kupade sidan uppåt i en smord, ugnssäker form.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Mal mandeln. Rör ner minifraiche, citronskal och mandel.
  5. Bred smeten över päronen.
  6. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Energi per portion: 261 kcal

Källa & bild: MåBra





Inga kommentarer: