Ingredienser - 4 portioner
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk persiljeblad
- 12 st cocktailtomater
- 8 dl vatten
- 400 gram grytbitar (nötkött)
- 5 tsk olivolja (extra virgin)
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk paprikapulver
- 2 tärningar köttbuljong
- 1 st paprika
- 1 msk spiskummin
- 1 st lagerblad
Tillagning
- Skär köttet i mindre bitar. Skala och klyfta löken.
- Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Lös upp buljongtärningen / fonden i vattnet. Grovhacka burktomaterna.
- Bryn löken och vitlöken i oljan, lägg i köttet, slå på buljongen och tomaterna. Salta och peppra och blanda i paprika, paprikapulver, kummin och lagerblad. Låt koka på svag värme minst 40 minuter.
- Lägg i cocktailtomaterna när några minuter återstår av tillagningen. Strö i lite hackad persilja och smaka av med mera kryddor om det behövs.
Källa & bild: Wellnetlife.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar