Ingredienser 4–6 portioner
Ägg med matjesfyllning:
- 4 ägg
- 1 litet äpple
- 1 liten gul lök
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1 msk fettfri majonnäs
- 1 matjesfilé
- ca 15 kapris
Ägg med romfyllning:
- 4 ägg
- 1 litet äpple
- 2 msk klippt gräslök
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 2 msk matlagningsyoghurt
- salt
- peppar
- 50 g röd rom, storkornig
Tillagning
- Börja med att hårdkoka alla äggen ca 8 min. Skala och halvera äggen. Ta ur gulorna till de båda fyllningarna.
- Matjesfyllning: Skala äpple och lök. Mixa äpple och lök tillsammans med 4 hårdkokta äggulor, citronsaft och majonnäs. Hacka matjesfilén och blanda ner den i röran. Fyll 8 ägghalvor med röran och garnera med kapris.
- Romfyllning: Skala äpplet. Mixa äpplet tillsammans med 4 hårdkokta äggulor, gräslök, dill, citronsaft och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar. Fyll 8 ägghalvor med röran och garnera med storkornig, röd rom.
Tips
- Kläm försiktigt om ägghalvan så faller äggulan lätt ur.
- Ägg ska bara sjudas för att få bästa konsistens. Om vattnet får stormkoka är det lätt att skalet spricker och vitan blir seg. Spola de färdigkokta äggen i kallt vatten. Låt hårdkokta ägg ligga kvar en stund i det kalla vattnet. Då blir äggen lättare att skala och risken för mörkfärgning av gulan minskar.
Näringsvärde per portion 194 kcal, Kolhydrater 10g, Protein 14g, Fett 11g, Fibrer 1g
Källa & bild: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar