Ingredienser - 8 portioner
- 4 auberginer
- 30 g smör
- 0,75 hackad lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 450g nöt- eller lammfärs
- 2,5 dl passerade tomater
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk hackad persilja
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- 1 msk färskpressad citron
- 30 g riven parmesan
Tillagning
- Värm ugnen till 180 grader.
- Skölj auberginerna men skala dem inte.
- Förväll dem hela i kokande saltat vatten i 5 minuter.
- Tau pp dem och dela dem på längden.
- Gräv ur innanmätet och lämna ett cirka 5 mm tjockt skal.
- Hacka innanmätet.
- Smält smör i en kastrull.
- Lägg i lök och vitlök och fräs i 3 minuter.
- Tillsätt färsen och auberginehacket och fortsätt fräsa under omrörning.
- Låt alltsammans bli lätt brynt, tillsätt därefter tomater, spiskummin, persilja, salt och peppar.
- Sjud på låg värme tills vätskan kokat bort.
- Lägg aubergineskalen i en lätt oljad ugnspanna och fyll dem med köttröran.
- Vispa samman ägg, vatten och citron och häll blandningen över auberginerna.
- Strö över riven parmesan och grädda i ugnen i 20 minuter tills ytan fått färg.
Energi per portion 294 kcal
Källa & bild: Sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar