Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingbröst
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ½ dl färskpressad citronsaft
Sallad:
- 1 knippe salladslök
- 4 tomater
- 1 zucchini
- 1 kruka koriander
- 2 burkar kokta röda linser (à 410 g)
Dressing:
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk socker
- 2 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- ½ dl färskpressad limejuice
Tillagning
- Dela varje kycklingfilé i tre delar på längden, lägg dem i en plastpåse och banka ut dem tills de är ½ cm tunna.
- Blanda filéerna med olivolja, salt och peppar, stek i het panna ca 2 min på båda sidor tills de är genomstekta. Häll över citronsaft och låt marinera medan du gör salladen.
- Strimla salladslöken tunt, kärna ur och strimla tomater, strimla zucchini och plocka koriander. Häll av linserna genom sil och skölj i kallt vatten.
- Vispa ihop dressingen i en stor skål, lägg i grönsakerna och blanda. Servera med kycklingen.
Näring/portion: 344 kcal, 6 g fett, 41 g protein, 31 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar