torsdag 2 april 2009

Baba ghanoush


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 medelstor aubergin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja
  • Salt
  • Lite finhackad persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela auberginen på längden och lägg den i en långpanna med skalet nedåt.
  3. Baka den i ugn cirka 30 minuter, eller tills innanmätet är mjukt.
  4. Låt den svalna lite och dra sedan av skinnet.
  5. Grovhacka auberginen och pressa vitlöken.
  6. Lägg samtliga ingredienser, utom saltet, i en mixer och mixa till en slät konsistens.
  7. Smaka av med salt och strö över finhackad persilja.

Energi per portion 78 kcal

Källa: Sund.nu

Inga kommentarer: