måndag 20 april 2009

Kokt torsk med äggsås


Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen.
  5. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen.
  6. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Energi per portion 390 kcal, Protein 37 g, Kolhydrat 47 g, Fett 5g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: