Ingredienser - 4 portioner
- 600 g torskfilé
- 1/2 tsk salt
- 5 dl fiskbuljong
Sås:
- 1 ägg
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
Tillagning
- Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
- Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min.
- Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen.
- Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen.
- Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Energi per portion 390 kcal, Protein 37 g, Kolhydrat 47 g, Fett 5g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar