Ingredienser - 12 bitar
- 125 g rumsvarmt smör + extra till formen
- 2 msk kokosflingor
- 2 dl florsocker + extra till garnering
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 citron, skalet + 1 msk citronjuice
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulverca
- 200 g körsbär i rom alt portvin
TILL SERVERING
- vaniljglass light eller lättvispad mellangrädde
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Rör smör, hälften av florsockret och vaniljsocker smidigt.
- Separera äggulor och -vitor. Vispa äggulor och resterade florsocker pösigt. Rör ner i smörblandningen.
- Skölj citronen väl. Riv skalet fint och pressa juicen.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i smeten tillsammans med citron-skal och -juice.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner i smeten och blanda väl.
- Bre ut smeten i formen. Dutta över körs-bären (de sjunker ner i ugnen). Grädda i ugnen ca 35 min till fin färg.
- Låt kakan svalna. Ta den ur formen och sikta över florsocker. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Energi per bit 234 kcal, 14 g fett, 3 g protein, 25 g
Källa & bild: LagaLätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar