måndag 20 april 2009

Blomkålsgratäng med skinksås

Ingredienser - 4 portioner

  • 1 normalstort blomkålshuvud
  • 1 msk lättmargarin, flytande
  • 1/2 dl vetemjöl drygt
  • 5 dl lättmjölk
  • 150 g rökt skinka i skivor som strimlas
  • cirka 3 potatisar per person
  • sallad med tomat och gurka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela blomkålen i små buketter.
  2. Koka tills de mjuknat i lätt saltat vatten. Lägg blomkålen i en ugnsfast form.
  3. Värm margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet och sedan mjölken.
  4. Koka upp och lägg därefter i skinkan. Häll skinksåsen över blomkålen.
  5. Gratinera i ugn cirka 5 minuter.
  6. Servera kokt potatis till och en sallad.

En portion innehåller cirka 300 kcal

Källa: Äta bör man annars dör man

Inga kommentarer: