- 3–4 sötpotatisar (800 g)
- 5 kvistar repad rosmarin
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 12 kalamataoliver
- 200 g fetaost
- 2 krm nymald svartpeppar
- finrivet skal av 1 citron
Tillagning
- Sätt ugnen på 225º.
- Skala och skär potatisen i ca 3 cm stora bitar. Lägg den i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Strö över ros-marin, salta och ringla över hälften av olivoljan. Blanda väl.
- Baka potatisen mjuk mitt i ugnen, 20–30 min. Rör om 1–2 gånger.
- Strö över oliver och fetaost i små bitar. Droppa över resten av oljan.
- Baka vidare10 min. Peppra och garnera med citronskal.
- Servera med stor grönsallad.
Energi per portion 363 Kcal
Källa & bild: LagaLätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar