tisdag 7 april 2009

Glad påsktårta

Ingredienser 6–8 bitar

Bottnar:
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 2 pkt passionsfruktsfromage (Ekströms) eller gör själv.

Garnering:

  • 2 passionsfrukter
  • ca 80 g marsipanblockchoklad

Tillagning

  1. Börja med fyllningen: Tillaga fromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt fromagen stelna i kylen 20–30 min.
  2. Gör bottnarna: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet. Rör smeten slät och häll den i en avlång, smord och bröad, bakform. Grädda kakan i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 25 min.
  3. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den sedan i 2 bottnar. Bred ut fromage på den första bottnen, lägg på den andra och toppa med resten av fromagen. Dela passionsfrukterna till garneringen. Gröp ur fruktköttet och fördela det över tårtan.
  4. Forma små kycklingar av marsipan och doppa dem i lite smält blockchoklad. Garnera tårtan med påskkycklingarna.

Tips

  • Det är både enkelt och roligt att göra egna marsipandekorationer. Använd olika färger och din fantasi. Formar och mallar är bra hjälpmedel. Lite smält blockchoklad sätter extra piff på slutresultatet!
  • Variera fyllningen genom att byta smak på fromagen. Idag finns det många olika smaker och smakkombinationer att välja mellan.

Näringsvärde per portion 248 kcal, Kolhydrater 31g, Protein 5g, Fett 11g, Fibrer 2g

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: