Ingredienser - 4 portioner
- 400 g köttfärs
- 1 chilifrukt
- 100 g fetaost 3%
- 1 dl ströbröd
- 2 dl vatten
- 1 ägg
- 4 potatisar
- 2 morötter
- 1 bit kålrot eller rotselleri
- Krispsallad
- Babyspenat
- 1, 5 limefrukter
- 1 msk olivolja
- 1 msk soja
- 1 klyfta vitlök
Tillagning
- Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla i någon minut.
- Blanda sedan i ägget och köttfärsen och smaka av med salt och peppar.
- Hacka chilipeppar och fetaost och rör ner i köttfärsen.
- Gör biffarna ganska tunna och stek dem 2-3 minuter på vardera sida.
- Skala alla rotfrukter och riv dem ganska grovt i ett rivjärn.
- Gör små eller stora rösti efter behag.
- Stek dem i lite olja och väldigt lite smör så att de får en fin färg på vardera sida.
- Rengör och bryt salladen.
- Blanda limesaft, olivolja, soja och pressad vitlök.
- Häll dressingen över salladen och servera med nystekta rösti och köttfärsbiffar.
Energi per portion 372 kcal
Källa & bild: Sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar