- Pumpa utan skal 200 g
- 1 st ägg
- 30 g grädde
- 1 ½ msk Socker
- 1 krm Kardemumma, malen
- 1 krm Kanel, malen
- 1 krm Kryddnejlika, malen
- 8 Dadlar urkärnade och delade på längden
- 1 st Smördegsark
Tillagning
- Slå in pumpan i metallfolie och baka den mjuk i ugn 200 grader, ca 30 minuter. Passera pumpan genom en sikt till en slät puré.
- Fodra en rund form (ca 16 cm i diameter) med utkavlad smördeg.
- Blanda samtliga ingredienser utom dadlarna till en jämn smet och fyll formen till 2/3. Avsluta med att lägga dadlarna på toppen.
- Grädda i 180 grader varm ugn i ca 35 minuter.
- Tag ut kakan och låt den svalna på galler. Servera kakan med karamellsås och cashewnötter.
182 Kcal/portion
Källa & bild: Wellnwtlife.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar