torsdag 16 april 2009

Paj på pumpa och dadlar

Ingredienser - 4 portioner
  • Pumpa utan skal 200 g
  • 1 st ägg
  • 30 g grädde
  • 1 ½ msk Socker
  • 1 krm Kardemumma, malen
  • 1 krm Kanel, malen
  • 1 krm Kryddnejlika, malen
  • 8 Dadlar urkärnade och delade på längden
  • 1 st Smördegsark

Tillagning

  1. Slå in pumpan i metallfolie och baka den mjuk i ugn 200 grader, ca 30 minuter. Passera pumpan genom en sikt till en slät puré.
  2. Fodra en rund form (ca 16 cm i diameter) med utkavlad smördeg.
  3. Blanda samtliga ingredienser utom dadlarna till en jämn smet och fyll formen till 2/3. Avsluta med att lägga dadlarna på toppen.
  4. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 35 minuter.
  5. Tag ut kakan och låt den svalna på galler. Servera kakan med karamellsås och cashewnötter.

182 Kcal/portion

Källa & bild: Wellnwtlife.se


Inga kommentarer: