måndag 20 april 2009

Kalkongratäng med bönor

Ingredienser - 2 portioner
  • 3/4 dl tärnad rökt kalkon
  • 1/2 tärnad lök
  • 1/2 burk skivade champinjoner
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk valfria bönor
  • 1/2 burk passerade tomater
  • 1 dl krutonger
  • 1 1/2 msk linfrön
  • 1 1/2 msk olivolja

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175°. Grilla kalkonen i ugnen tills den blir brun (cirka 5 min). Ställ åt sidan. Stek löken, vitlöken och champinjonerna. Lägg alla ingredienser (utom krutonger, olja och linfrön) i den ugnsfasta formen tillsammans med kalkonen. Salta och peppra. Låt stå i ugnen i cirka 20 min.
  2. Blanda krutonger, linfrön och olja. Häll över den varma kalkongratängen. Sätt på grillen i ugnen och låt stå i cirka 3 min.


Energi per portion 348 kcal, protein 20 g, kolhydrater 53 g, fett 8,5 g, fibrer 13 g/portion.

Källa: Aftonbladet

Inga kommentarer: