Ingredienser - 2 portioner
- 3/4 dl tärnad rökt kalkon
- 1/2 tärnad lök
- 1/2 burk skivade champinjoner
- 1/2 pressad vitlöksklyfta
- 1 burk valfria bönor
- 1/2 burk passerade tomater
- 1 dl krutonger
- 1 1/2 msk linfrön
- 1 1/2 msk olivolja
Tillagning
- Värm ugnen till 175°. Grilla kalkonen i ugnen tills den blir brun (cirka 5 min). Ställ åt sidan. Stek löken, vitlöken och champinjonerna. Lägg alla ingredienser (utom krutonger, olja och linfrön) i den ugnsfasta formen tillsammans med kalkonen. Salta och peppra. Låt stå i ugnen i cirka 20 min.
- Blanda krutonger, linfrön och olja. Häll över den varma kalkongratängen. Sätt på grillen i ugnen och låt stå i cirka 3 min.
Energi per portion 348 kcal, protein 20 g, kolhydrater 53 g, fett 8,5 g, fibrer 13 g/portion.
Källa: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar