söndag 30 september 2012

Ugnsstekta grönsaker med Apetina

Ugnsstekta grönsaker med Apetina


Ingredienser - 4 port

  • 1 kg stora potatisar
  • 2 rödlökar, ca 150 g
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 1 stor morot, ca 150 g
  • 2 msk smör-&rapsolja, oliv
  • 1 1/2 tsk grovt salt
  • 1 krm svartpeppar

Kryddad fetaost:

  • 6 salladslökar, ca 75 g
  • 100 g smulad Apetina
  • 2 msk färska timjansblad


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. 
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. 
  3. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen tills den är torr. Skala och skär löken i klyftor. Skär auberginen i stor tärningar. Skala och skär moroten i bitar. 
  4. Lägg  potatis, lök, aubergine och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja. Krydda med salt och peppar och blanda runt. Grovhacka salladslöken. Smula osten och blanda med salladslök och timjan. 
  5. Strö blandningen över grönsakerna. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. 
  6. Servera till stekt kött.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi 330 kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 50 g
Fett 9 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: