lördag 15 september 2012

Citronpannkaka med blåbär och smetana

Citronpannkaka med blåbär och smetana




Ingredienser - 24 bitar

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl Arla® mjölk
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 4 dl blåbär
  • 2 dl Arla Köket® smetana
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Vispa ihop mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet. 
  3. Tillsätt kvarg, ägg, salt, socker, citronskal och resten av mjölken. 
  4. Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Häll i pannkakssmeten. 
  5. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills den har stannat och fått fin färg. 
  6. Låt svalna och skär den i bitar. 
  7. Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker. 


Näringsvärden per bit:
Energi 115 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 9 g
Fett 7 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: