Ingredienser - 24 bitar
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl Arla® mjölk
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 4 ägg
- ½ tsk salt
- 2 msk strösocker
- rivet skal av 1 citron
- 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 4 dl blåbär
- 2 dl Arla Köket® smetana
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Vispa ihop mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet.
- Tillsätt kvarg, ägg, salt, socker, citronskal och resten av mjölken.
- Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Häll i pannkakssmeten.
- Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills den har stannat och fått fin färg.
- Låt svalna och skär den i bitar.
- Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker.
Näringsvärden per bit:
Energi 115 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 9 g
Fett 7 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar