Ingredienser - 2 portioner
- 0,5 st lök, gul
- 1 st morot, liten
- 150 g nötfärs, mager (10 % fett)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 1,5 dl lagalätt, (Kelda 5%)
- 2 tsk smör
- 0,5 tsk soja
- 1 tsk honung
- 0,25 st citron, strimlat skal + pressad saft
- 2 msk gräslök, hackad
Tillbehör
- 350 g potatis, kokt
- 200 g grönsaker, kokta
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.
2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl
gräddmjölk till en jämn färs.
3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med
soja, honung och citronsaft.
5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal
och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.
Energi per portion: Ca 400 kcal, varav 13 g fett.
Källa & bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar