Ingredienser - 4 portioner
- 4 hela kryddnejlikor
- 1 kanelstång
- 2 vitlöksklyftor (pressade)
- 4 cm färsk ingefära (riven)
- 3 tsk olja
- 3 dl basmatiris
- 300 g kycklingbröstfilé
- 1 ½ dl minifraiche (max 5 %)
- ½ tsk mald spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 2 gula lökar
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 2 tsk garam masala
Gör så här
- Fräs kryddnejlikor, vitlök, kanel och ingefära i 1 tsk av oljan i en kastrull. Lägg i riset och späd med 8 dl vatten. Låt det koka på svag värme under lock den tid det anges på förpackningen.
- Blanda kycklingbitarna med minifraiche, spiskummin och gurkmeja.
- Fräs löken mjuk i resten av oljan i en låg vid kastrull på svag värme. Blanda i tomater och garam masala. Låt tomatsåsen koka på svag värme i ca 10 minuter.
- Blanda ner kycklingen i sin sås i tomatblandningen och späd med 1 ½ dl vatten. Låt det koka ihop i ca 15 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Varva ris och kycklingsås i en ugnssäker form. Det ska vara ris överst. Baka rätten i ugnen i ca 15 minuter.
Energi per portion: 335 kcal
Källa: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar