Ingredienser - 8 bitar
- 1 pkt filodeg, ca 270 g
- 3 msk Arla® smör-&rapsolja
Fyllning:
- 300 g fänkål
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 50 g rucola
- 2 tomater
- 4 ägg
- 250 g KESO® cottage cheese ekologisk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här
- Tina filodegen. Sätt ugnen på 200°.
- Vik ut degplattorna, dela dem ev på mitten. Pensla med smör-&rapsolja och lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter, så att de hänger lite över kanten.
- Skär fänkålen i bitar. Fräs fänkål och vitlök i smör-&rapsolja några minuter. Salta.
- Grovhacka rucola och tomater. Lägg alla grönsaker i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, cottage cheese, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över osten.
- Grädda pajen i mitten av ugnen 35–40 min.
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör:
Energi 255 kcal
Protein 14 g
Kolhydrat 24 g
Fett 12 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar