onsdag 5 september 2012

Kalops

Kalops




Ingredienser - 4 port

  • 600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. 
  2. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. 
  4. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. 
  5. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. 
  6. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.


Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Energi 350 kcal
Protein 33 g
Kolhydrat 12 g
Fett 19 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: