Ingredienser - 4 port
- 6 dl grönsaksbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde, max 15 %, ev. låglaktos
- 3 vitlöksklyftor
- 150 g fetaost, max 16 %
- 2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos
- 1 msk vetemjöl eller maizena
- salt och peppar
- 1 dl skivade svarta oliver
- 1 dl tärnad röd paprika
- vattenkrasse eller ärtskott
- 4 skivor rostat bröd i tärningar, ev. glutenfritt
Så här gör du
- Koka upp buljong, grädde och pressade vitlöksklyftor.
- Tillsätt fetaost och mixa soppan slät.
- Rör ihop yoghurt och mjöl och vispa ner i soppan.
- Låt sjuda några min. Krydda.
- Servera varm med tillbehören
Energi per portion: 290 kcal
Källa & bild: MåBra
1 kommentar:
Åh det där låter verkligen som en soppa för mig :)
Skicka en kommentar