Ingredienser - 4 portioner
- 2 morötter
- 1 bit kålrot
- 1 gul lök
- 3 msk olivolja
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 2,5 dl ris, t ex basmati
- 1 tsk salt
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten+ tärning eller fond)
- 2 dl matlagningsyoghurt
- saft av 1 lime + lite rivet skal
- 0,5 dl finhackad persilja
Gör så här:
- Skala morot, kålrot och lök och skär dem i små tärningar.
- Fräs dem lätt i oljan i en vid kastrull eller traktörpanna några minuter.
- Kärna ur och skär paprikorna i tärningar och lägg i dem tillsammans med de andra grönsakerna och finhackade vitlöksklyftor.
- Fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan ris, salt och buljong.
- Koka upp och låt koka tills riset är mjukt.
- Blanda ingredienserna till såsen och servera den till risotton.
Energi per portion: 281 kcal
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar