måndag 10 september 2012

Grön risotto

Grön risotto

Ingredienser - 4 portioner
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl ris, t ex basmati
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten+ tärning eller fond)
SÅS:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • saft av 1 lime + lite rivet skal
  • 0,5 dl finhackad persilja 

Gör så här:
  1. Skala morot, kålrot och lök och skär dem i små tärningar.
  2. Fräs dem lätt i oljan i en vid kastrull eller traktörpanna några minuter.
  3. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar och lägg i dem tillsammans med de andra grönsakerna och finhackade vitlöksklyftor.
  4. Fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan ris, salt och buljong.
  5. Koka upp och låt koka tills riset är mjukt.
  6. Blanda ingredienserna till såsen och servera den till risotton.

Energi per portion: 281 kcal


Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: