tisdag 11 september 2012

Haloumiplättar med myntayoghurt



Ingredienser - 2 port

  • 200 g squash, grovt riven 
  • 100 g halloumi, grovt riven 
  • 1 msk riven gul lök 
  • 2 msk vetemjöl eller maizena för glutenfritt 
  • 1 ägg 
  • 2 msk rapsolja 
  • ½ dl matyoghurt, ev. låglaktos 
  • 1 msk hackad färsk mynta 
  • salt och peppar 
  • 80 g svart algrom (tångkaviar) 
Garnera med: mynta 
Servera med: tomater

Så här gör du

  1. Pressa det mesta av vätskan ur squashen och blanda med haloumi, lök, mjöl och ägg. Klicka ut och stek plättar i oljan. 
  2. Blanda yoghurt med mynta och smaka av med salt och peppar. 
  3. Servera plättarna med yoghurt och toppa med algrom.
Energi per portion: 390 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: