Ingredienser - 16 st
- 32 st vårrulleark, 12x12 cm
- 1 st purjolök, liten
- 1 st vitlök, klyfta
- 2 tsk olivolja
- 350 g kräftstjärtar
- 2 msk sweet chilisås
- 2 tsk ingefära, riven
- 1 tsk lime, rivet skal
Till pensling
- 1 st äggvita
- 2 tsk sesamfrö
Tillbehör
- sweet chilisås, limeklyftor
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Tina vårullearken. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i olivolja i en stekpanna på svag värme ca 2 min. Låt svalna.
2. Sila av lagen och låt kräftorna rinna av väl.Grovhacka dem och blanda med purjolöksfräset, sweet chili, ingefära och limeskal.
3. Fördela kräftröran på dubbla vårrulleark, vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk under tiden du rullar så att de inte torkar.
Lägg vårrullarna med skarven ner på en plåt med
bakplåtspapper.
4. Pensla med äggvita och strö på sesamfrön. Grädda i övre delen av ugnen 6-8 min. Servera vårrullarna nygräddade med sweet chilisås och limeklyftor.
Energi per vårrulle: Ca 75 kcal, varav 1,5 g fett.
Källa & bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar