måndag 3 september 2012

Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl + 0,5 dl hönsbuljong
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 0,5 msk fisksås
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 350 g pak choy
till garnering:
  • hackat apelsinskal

Tillagning

1. Skala schalottenlök och vitlök och hacka dem fint. Skala och riv ingefäran.
 


2. Dela kycklingklubborna vid leden i 2 bitar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert på båda sidor, 3–5 min. Ta upp från pannan med hålslev och ställ åt sidan. 

3. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefära i pannan och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min.

4. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmelad. Rör om ordentligt i botten av pannan. Tillsätt fisksås och citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Krydda med salt och svartpeppar. Låt sjuda utan lock tills kycklingen är mör och genomstekt, 20–30 min.

5. Skölj och ansa pak choyen. Skär det gröna i breda strimlor och stjälkarna i smala. Hetta upp 0,5 dl hönsbuljong i en wok eller stekpanna. Tillsätt pak choy och fräs under omrörning tills den mjuknar, 3–4 min. Krydda med svartpeppar.

6. Garnera kycklingen med hackat apelsinskal och servera med sås och pak choy. Jasminris eller basmatiris är gott till, speciellt till den goda såsen. 


Näringsvärde per portion
Kcal 300 
Fett 20g  
Protein 26g 
Kolhydrater 4g 
Fibrer 1g


Källa & bild: Imponline

Inga kommentarer: