lördag 1 september 2012

Chocklad och madeltårta

Nu börjar ni äntligen komma igång och skickar in lite recept, kul! 
Här kommer lite lördagsgott som ni kan baka, nu när det är helg och allt :)


Ingredienser - ca 12 bitar
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg vitor
Chockladkräm
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 50 g smör
  • 50 g mörkchocklad (gärna hög kako halt)
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg gula
Garnering
  • 1 Mango
  • 2 kiwi
  • 1 carambole
  • 3 passionfrukter
  • 1/2 l jordgubbar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175 g
  2. Riv mandelmassan grovt på ett rivgärn.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd ner mandelmassan försiktigt i vitornaanvänd gärna en slickepott, rita en tallrikstor cirkel på ett bakplåtspapper bred utmandelmassan i cirkeln, grädda i 20 min.lossa bottnen från pappret medan den är varm.
  4. Blanda mjöl och vatten i en kastrull och låt koka i 5 minuter under visspning,ta av kastrullen från värmen , och tillsätt smör och chocklad, rör så allting blandas,rör till sist ner florsocker och äggula. bred krämen på mandelbotten, skär upp mangon,kiwi , carambole i skivor och dela passionfrukterna och jordgubbarna i halvor , granera med frukten.
Energi per portion: 
206 kcal
37 % från fett
57% från kolhydrater
6 % från protein 

Källa: Kajsa Osterman

Inga kommentarer: