Nu börjar ni äntligen komma igång och skickar in lite recept, kul!
Här kommer lite lördagsgott som ni kan baka, nu när det är helg och allt :)
Ingredienser - ca 12 bitar
- 200 g mandelmassa
- 2 ägg vitor
Chockladkräm
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 50 g smör
- 50 g mörkchocklad (gärna hög kako halt)
- 1 dl florsocker
- 1 ägg gula
Garnering
- 1 Mango
- 2 kiwi
- 1 carambole
- 3 passionfrukter
- 1/2 l jordgubbar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 g
- Riv mandelmassan grovt på ett rivgärn.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd ner mandelmassan försiktigt i vitornaanvänd gärna en slickepott, rita en tallrikstor cirkel på ett bakplåtspapper bred utmandelmassan i cirkeln, grädda i 20 min.lossa bottnen från pappret medan den är varm.
- Blanda mjöl och vatten i en kastrull och låt koka i 5 minuter under visspning,ta av kastrullen från värmen , och tillsätt smör och chocklad, rör så allting blandas,rör till sist ner florsocker och äggula. bred krämen på mandelbotten, skär upp mangon,kiwi , carambole i skivor och dela passionfrukterna och jordgubbarna i halvor , granera med frukten.
Energi per portion:
206 kcal
37 % från fett
57% från kolhydrater
6 % från protein
Källa: Kajsa Osterman
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar