fredag 28 september 2012

Falukorv i ugn med grönsaker


Ingredienser - 4 portioner

  • 400 gram (lant)falukorv
  • 1 litet äpple
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk flytande margarin
  • 0,5 msk curry
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk ketchup (ersätt med tomatpuré om du vill, eller tvärt om)
  • 5 tsk dijonsenap (går även bra med svensk senap) pröva dig fram hur mkt du vill ha
  • ½ dl creme fraiche (kan uteslutas)
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala lök, vitlök och äpple, och skär i tunna skivor. Dra av skinnet och skär skåror i korven. Lägg i en ugnsform och tryck ner lök och äpple i skårorna. Skär paprikan i strimlor och lägg runtom, lägg även överflödet av lök i formen.
  3. Smält smöret i en kastrull, pudra över curry och paprika, slå på grädde, vatten, tomatpuré, ketchup, senap och låt det koka upp. När det kokar, dra av från plattan, rör ner creme fraiche och vispa noga. Smaka av med mer kryddor. Slå på såsen runtom korven.
  4. Ställ in i ugnen och ta ut när det fått färg, efter ca 20-25 minuter. Servera gärna med potatismoset ovan. 
Energi per portion: ca 400 kcal

Källa & bild: Ulrikas mat

Inga kommentarer: