Ingredienser - 4 port
- 1 liter färska kantareller, ca 500 g
- 1 gul lök
- 3 msk Arla® ekologiskt smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl torrt vitt vin
- 7 dl vatten
- 1 ½ msk kantarellfond
- 2 dl Arla Ko® ekologisk vispgrädde
- ½ tsk salt
- 1–2 krm svartpeppar
Gör så här
- Ansa och skär svampen i mindre bitar.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Tillsätt vatten och fond.
- Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
- Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Energi 210 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 8 g
Fett 30 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar