måndag 24 september 2012

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa




Ingredienser - 4 port

  • 1 liter färska kantareller, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 3 msk Arla® ekologiskt smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 ½ msk kantarellfond
  • 2 dl Arla Ko® ekologisk vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1–2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. 
  2. Skala och finhacka löken. 
  3. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Tillsätt vatten och fond. 
  4. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. 
  5. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.


Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Energi 210 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 8 g
Fett 30 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: