fredag 31 augusti 2012

Rotfruktspytt med grillad halloumi

Rotfruktspytt med  grillad halloumi Receptbild - Allt om Mat



Ingredienser - 4 portioner

  • 4 st potatisar, gärna blå kongo
  • 2 st morötter, gärna i olika färger (ca 250 g)
  • 0,5 st kålrot, (ca 200 g)
  • 1 st rödlök
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 100 g rucola
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung

Tillagning

1. Skala och tärna potatis, morötter och kålrot. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 5 min. 
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vänd ner rucolan. 
3. Skär osten i skivor och stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda vinäger och honung.
4. Fördela pytten på tallrikar och toppa med osten. Ringla över vinägern och servera. 

Energi per portion: Ca 400 kcal, 24 g fett, 21 g protein, 26 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat

Inga kommentarer: