onsdag 14 april 2010

Fylld aubergine



Ingredienser - 8 portioner
  • 4 auberginer
  • 30 g smör
  • 0,75 hackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 450g nöt- eller lammfärs
  • 2,5 dl passerade tomater
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 msk färskpressad citron
  • 30 g riven parmesan


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skölj auberginerna men skala dem inte.
  3. Förväll dem hela i kokande saltat vatten i 5 minuter.
  4. Tau pp dem och dela dem på längden.
  5. Gräv ur innanmätet och lämna ett cirka 5 mm tjockt skal.
  6. Hacka innanmätet.
  7. Smält smör i en kastrull.
  8. Lägg i lök och vitlök och fräs i 3 minuter.
  9. Tillsätt färsen och auberginehacket och fortsätt fräsa under omrörning.
  10. Låt alltsammans bli lätt brynt, tillsätt därefter tomater, spiskummin, persilja, salt och peppar.
  11. Sjud på låg värme tills vätskan kokat bort.
  12. Lägg aubergineskalen i en lätt oljad ugnspanna och fyll dem med köttröran.
  13. Vispa samman ägg, vatten och citron och häll blandningen över auberginerna.
  14. Strö över riven parmesan och grädda i ugnen i 20 minuter tills ytan fått färg.

Energifördelning per portion: 294 kcal Fett 16,2 g, protein 19,3 g, kolhydrater 21,5 g.

Källa & bild: sund.nu

4 kommentarer:

Pau sa...

mums! det såg gott ut!
kul att du skriver energivärdet på rätten! du vill inte ge tips på nyttiga och bra träningsmellanmål som ligger runt 100kcal? vore kul!
förövrigt är din blogg toppen! tack :)

AD sa...

Bra att du kommer med tips och förslag. Jag ska försöka göra ett inlägg med kalorisnåla mellanmål.

Ha en bra dag!

AD sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
AD sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.