Ingredienser - 4 portioner
- 800 g kokta räkor med skal
- 5 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 dl olivolja
- salt
Tillagning
- Skala räkorna. Lämna kvar skalet längst ut på räkstjärtarna. Skölj räkorna under kallt vatten och badda dem torra med hushållspapper.
- Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Kärna ur och hacka chilin fint. Använd helst gummihandskar.
- Hetta upp oljan i en stor wok eller panna. Tillsätt vitlöken och chilin och fräs under omrörning ca 1 min. Tillsätt räkorna och fräs ytterligare 1 min under omrörning. Smaka av med lite salt.
- Ta stekpannan direkt till bordet och servera räkorna medan de fortfarande puttrar. Doppa bitar av nybakat, vitt bröd i oljan och njut.
Näringsvärde per portion 246 kcal Kolhydrater 1g Protein 32g Fett 13g Fibrer 0g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar