Ingredienser - 4 portioner
- 400 g färsk vit sparris
- salt
- 1 nypa socker
- 150 g sockerärter
- 3 schalottenlökar
- 400 g kycklingfiléer
- 20 g smör
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 lagerblad
- 3 kvistar timjan
- svartpeppar
- rivet skal av 0,5 citron
- 2 tsk majsena
- 1 dl matlagningsgrädde
Tillagning
- Skölj och skala sparrisen. Skär bort 1–2 cm av de grova ändarna. Koka upp rikligt med lätt saltat vatten, tillsätt 1 nypa socker och lägg i sparrisen. Låt den koka 15–20 min. Ställ 2 dl av sparrisvattnet åt sidan och låt sparrisen rinna av. Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar.
- Skölj sockerärterna och ansa dem noggrant. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Torka av kycklingköttet och skär kycklingen i 2–3 cm långa strimlor.
- Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna. Lägg i köttet och bryn det runtom. Ta upp köttet, lägg i schalottenlöken och fräs tills den mjuknar.
- Lägg ner sockerärterna i stekpannan och rör om. Häll på vinet och sparrisvattnet under omrörning och lägg i lagerbladet. Sjud 10 min under lock.
- Ta av timjanbladen från kvistarna. Lägg köttet och sparrisen i pannan med sockerärterna. Tillsätt timjan och citronskal och krydda med salt och peppar. Vispa ihop majsena och grädde och häll blandningen i pannan. Rör om och sjud tills såsen tjocknar.
Näringsvärde per portion 249 kcal Fett 9g Protein 56g Kolhydrater 9g Fibrer 4g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar