torsdag 22 april 2010

Äggröra med svamp och jordgubbs- och melonsallad


Ingredienser - 1 person

  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g blandad svamp
  • 5 g olivolja
  • ½ lök
  • 1 dl bladpersilja
  • 125 g melon
  • 125 g jordgubbar
  • 2 msk yoghurt naturell
  • 10 g pumpakärnor

Tillagning

  1. Vispa ägget med salt och peppar.
  2. Rensa svampen och dela dem i kvartar. Rosta dem i en panna i lite olja med salt och peppar.
  3. Tillsätt hackad lök.
  4. När vätskan i svampen och löken kokat in strör du över hackad persilja som får steka med i 1 minut innan du tar alltihop ur pannan.
  5. Rör försiktigt ägget på medelvärme i pannan, tills det stelnar lätt.
  6. Skär melon och jordgubbar i små bitar och lägg upp dem var för sig med lite yoghurt och hackade pumpakärnor över.
  7. Arrangera äggröran med svamp och strö ev över lite extra persilja.

Näringsinnehåll per person 378 kcal Fett: 19 g Protein: 20 g Kolhydrater: 35 g Fibrer: 8 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: