- 350 g Kronfågel kycklingfärs
- Olja till stekning
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 stjälk blekselleri
- 1 röd paprika
- 1 tsk paprikapulver
- 2 dl krossade tomater
- 8 dl kycklingbuljong
- 1/2 tsk kummin
- Salt och peppar
- Persilja
- Crème fraîche
Tillagning
- Hetta upp oljan och bryn färsen till den får lite färg. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Morot och blekselleri i slantar och röd paprika skuren i mindre bitar. Låt fräsa med i några minuter.
- Pudra på paprikapulver och häll sedan på de krossade tomaterna, buljongen och kummin.
- Låt småputtra i ca 10 minuter och smaka av soppan med salt och peppar.
- Strö hackad persilja över och servera eventuellt med en klick crème fraîche.
Näringsvärde per portion 185 kcal Protein 20 g Fett 8 g Kolhydrater 8 g
Källa & bild: icakuriren.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar