Ingredienser - 20 bollar
- 25 st ekologiska aprikoser
- 1,5 dl ekologisk sötmandel
- Rivet skal från en ekologisk apelsin
- 1 msk färskpressad juice från en ekologisk apelsin
- 1 msk lönnsirap eller agavesirap
- 100 g mörk choklad, 70-80% kakao
Gör så här:
- Lägg allt utom chokladen i en mixer och mixa till en inte allt för slät massa. Massan ska hålla samman bra, men det ska fortfarande känns lite "grynigt" av små mandelbitar.
- Rulla små bollar av aprikos- och mandelmassan, ca 1,5 cm i diameter. Det går lättare om man först fuktar händerna med lite vatten.
- Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
- Doppa aprikoskonfekten en och en i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
Energifördelning per boll: 78 kcal Fett: 4 gram Kolhydrater: 9 gram, Protein: 2 gram
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar