onsdag 14 april 2010

Aprikos- och apelsinkonfekt




Ingredienser - 20 bollar

  • 25 st ekologiska aprikoser
  • 1,5 dl ekologisk sötmandel
  • Rivet skal från en ekologisk apelsin
  • 1 msk färskpressad juice från en ekologisk apelsin
  • 1 msk lönnsirap eller agavesirap
  • 100 g mörk choklad, 70-80% kakao


Gör så här:

  1. Lägg allt utom chokladen i en mixer och mixa till en inte allt för slät massa. Massan ska hålla samman bra, men det ska fortfarande känns lite "grynigt" av små mandelbitar.
  2. Rulla små bollar av aprikos- och mandelmassan, ca 1,5 cm i diameter. Det går lättare om man först fuktar händerna med lite vatten.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
  4. Doppa aprikoskonfekten en och en i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.

Energifördelning per boll: 78 kcal Fett: 4 gram Kolhydrater: 9 gram, Protein: 2 gram

Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: