måndag 5 april 2010

Hamburgare med äppeltsatsiki

Ingredienser - 4 portioner

  • 300 g nötfärs, 10% fett
  • 2-3 tsk worchestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smör
  • 2 små äpplen
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 4 skivor vitt eller mörkt bröd
  • 4 tomatskivor
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med worchestershiresås och salt. Platta ut den till 4 tunna hamburgare.
  2. Stek dem i smör i en teflonpanna någon min på varje sida.
  3. Riv äpplet grovt. Blanda äpple, yoghurt och pepparrot.
  4. Rosta brödet. Lägg hamburgarna på brödskivorna och toppa med tomat och äppeltsatsiki. Mal över svartpeppar.
  5. Servera med en blandad vitkålsallad.

Per portion inklusive tillbehör Energi 320 kcal Protein 20 g Kolhydrat 25 g Fett 15 g

Källa & bild: Arla.se

Inga kommentarer: