- 300 g nötfärs, 10% fett
- 2-3 tsk worchestershiresås
- 1 tsk salt
- 2 tsk smör
- 2 små äpplen
- 1 1/2 dl matyoghurt
- 1 msk riven färsk pepparrot
- 4 skivor vitt eller mörkt bröd
- 4 tomatskivor
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda färsen med worchestershiresås och salt. Platta ut den till 4 tunna hamburgare.
- Stek dem i smör i en teflonpanna någon min på varje sida.
- Riv äpplet grovt. Blanda äpple, yoghurt och pepparrot.
- Rosta brödet. Lägg hamburgarna på brödskivorna och toppa med tomat och äppeltsatsiki. Mal över svartpeppar.
- Servera med en blandad vitkålsallad.
Per portion inklusive tillbehör Energi 320 kcal Protein 20 g Kolhydrat 25 g Fett 15 g
Källa & bild: Arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar