söndag 11 april 2010

Fetafylld aubergin med tomat

Ingredienser - 4 portioner
  • 2–3 auberginer, skurna i 1 cm tjocka skivor
  • 2 tsk salt
  • 150 g fetaost, riven
  • 1 kruka basilika, hackad eller strimlad
  • 2 krm svartpeppar
  • 2–3 tomater, skivade, ev förgrillade
  • 1 msk olja

Tillagning

  1. Salta över auberginskivorna och låt dem dra cirka 15 minuter. Torka av dem.
  2. Mosa osten med basilikan och smaka av med svartpeppar.
  3. Lägg ihop auberginskivorna två och två med tomatskiva och fetaostkräm emellan.
  4. Pensla med olja och grilla skivorna cirka 3 minuter på varje sida i grillpanna.

Näringsvärde 400 kcal Fett 15 g Kolhydrater 8 g Fibrer 5 g

Källa & bild: icakuriren.se

Inga kommentarer: