Ingredienser - 4 port
- 400 g jordärtskocka
- 1 gul lök
- 1 tsk fänkålsfrö
- 3 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 5 dl hönsbuljong
- 2 dl Arla Köket matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 1 päron, t ex Conference
- 1 dl Arla Köket crème fraiche gourmet
- karljohan, timjan, citron
Gör så här
- Skala jordärtskockor och lök och skär i bitar. Fräs dem med fänkål i smör.
- Tillsätt vin och buljong, koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 10 min. Mixa soppan slät.
- Tillsätt grädde och koka upp, smaka av med salt och peppar. Kärna ur och hacka päronet fint.
- Häll upp soppan i djupa tallrikar och garnera med färsk timjan och ringla ev över lite olivolja.
- Servera tillsammans med päron och crème fraiche.
Per portion exklusive tillbehör 395 kcal Protein 5 g Kolhydrat 24 g Fett 30 g
Källa & bild: arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar