- 50 gram margarin
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl hasselnötter
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 dl mellanmjölk
- 2 dl lättsockrat äppelmos
- 50 gram mörk choklad
- 2 msk grovt hackade hasselnötter
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund tårtform. Smält margarinet.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mal nötterna. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.
- Rör ner blandningen, smält margarin och mjölk i äggsmeten. Bred ut smeten i formen.
- Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
- Känn med en provsticka, när stickan är torr är kakan färdig.
- Låt kakan svalna. Dela den på mitten. Bred på äppelmoset.
- Lägg på den andra halvan och bred på smält choklad. Toppa med grovhackade hasselnötter.
- Baka gärna kakan dagen innan du ska äta den, så att den får safta till sig.
Energi per portion: 227 kcal
Källa & bild: aftonbladet.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar