Ingredienser - 4 port
- 600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev
- 1 msk Arla smör-&rapsolja
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 1/2 purjolök
- 1 tsk salt
- 10 kryddpepparkorn
- 5 vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 5 dl vatten
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl Arla Köket matyoghurt
Gör så här
- Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
- Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök.
- Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter.
- Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och en klick matyoghurt
Per portion exklusive tillbehör 350 kcal Protein 33 g Kolhydrat 12 g Fett 19 g
Källa & bild: arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar