söndag 25 april 2010

Kalops



Ingredienser - 4 port
  • 600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev
  • 1 msk Arla smör-&rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket matyoghurt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  2. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök.
  3. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter.
  4. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och en klick matyoghurt

Per portion exklusive tillbehör 350 kcal Protein 33 g Kolhydrat 12 g Fett 19 g

Källa & bild: arla.se

Inga kommentarer: