måndag 18 juni 2012

Ugnsbakad ananas med vaniljyoghurt och mynta

Ugnsbakad ananas med vaniljyoghurt och mynta

Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g ananas, skalad och skuren i bitar
  • 2 kanelstänger
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 2 tsk farinsocker
  • 1,25 dl vatten
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • myntablad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg allt i en ugnsform.
  3. Täck över och baka i ugnen i 30 minuter.
  4. Ta bort foliet och låt stå i 15 minuter tills ananasen har fin färg och vätskan har karamelliserats.
  5. Servera med en klick yoghurt och myntablad.

Energifördelning per portion: 99 kca
Fett 1 g, kolhydrater 21 g, protein 2 g

Källa & bild: sund.nu

1 kommentar:

Emelie sa...

det såg gott ut! :)