torsdag 7 juni 2012

Stekt ris med kassler

Meny-1008-stekt ris med kassler

Ingredienser - 2 port

  • ½ finstrimlad purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 dl kokt fullkornsris
  • 150 g strimlad kassler eller rökt skinka/kalkon
  • 1½ dl fryst grönsaksblandning – ärter, majs, paprika, saltgurka
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 msk fisk- eller ostronsås
  • salt, peppar

Servera med: blandad sallad

Så här gör du

  1. Fräs löken hastigt i oljan, vänd ner ris, kassler och frysta grönsaker och stek tills allt är genomvarmt. 
  2. Häll över äggen, låt stå någon min och rör sedan runt så att allt blandar sig. 
  3. Stänk över fisksåsen och smaka av med salt och peppar.
Energi per portion: 380 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: