Bas-Ingredienser:
- 1 avokado
- ca 3,5 dl fiskkraft
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl Milda matgrädde (4% fett)
- 2 dl minimjölk
- 2-3 ts färskriven pepparrot
- flingsalt & nymalen peppar + lite fiskkrydda
Alla bas-ingredienserna ovan körde vi i bländaren och hällde därefter basen över i en gryta som vi bubblade upp tillsammans med:
- ca 4 morötter, småskivade/tärnade (ca 350 g)
- 1 fänkål, småskivad/tärnad (ca 120 g)
- 1/2 till 1 tärning fiskbuljong
Efter ca 10 minuters småsjudande addade vi:
- ca 330 g ugnsbakad torsk och drog panna bort från plattan så det fick stå och mummsa till sig en liten stund.
- Serverades med:
- 50 g lätt kesella
- 50 g ishavsräkor (krama ur ev lake)
Energi per portion (300 g) fisksoppa med 50 g ishavsräkor och 50 g lätt kesella: 220 kcal
Källa & bild: Lissfit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar