Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingfiléer à 125 g
- 300 g hackad, fryst, tinad och avrunnen spenat
- 100 g fransk getost eller grönmögelost
- 3 msk hackade soltorkade tomater
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- salt
- 1 msk olja
- tandpetare
1. Banka ut kycklingfiléerna tills de är ca 0,5 cm tjocka. Blanda spenat, ost, soltorkade tomater, peppar och salt i en skål. Blanda väl och se till att osten är ordentligt smulad.
2. Bred spenatfyllningen jämnt över kycklingfiléerna. Rulla ihop filéerna, börja på kortsidan. Fäst rullen med en tandpetare.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i rulladerna med skarven nedåt. Stek på medelvärme och i ca 20 min, vänd dem då och då.
4. Lägg upp rulladerna på en skärbräda och skär dem i 2,5 cm tjocka skivor. Servera genast.
Tips
• Rulla försiktigt ihop kycklingfiléerna med början på den korta sidan. Se till att fyllningen inte rinner ut och använd tandpetare till att fästa ihop rullen.
• Soltorkade tomater har en intensiv, söt smak. De säljs både naturella eller inlagda i olja. Det hälsosammaste alternativet är de torra, naturella tomaterna.
Kalorier 258
Kolhydrater 2g
Protein 36g
Fett 12g
Fibrer 2g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar