Ingredienser - 4 portioner.
- 4 bitar msc-märkt torskrygg (cirka 500 g)
- 1 kg färskpotatis
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd, (gärna panko, asiatiskt ströböd)
- smör och olja att steka i
- 3 tomater
- 2 msk rödlök, finhackad
- 1 dl slätbladig persilja, hackad
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
Tillagning
- Torka torsken med hushållspapper. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, därefter i äggen lätt vispade och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja i några minuter på var sida tills paneringen fått fin färg och torsken är genomstekt.
- Finhacka tomaterna och blanda med lök, salt och socker.
- Servera fisken med nykokt potatis och tomatsalsa.
Näringsvärde per portion: Kcal 365, Fett 8 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 4 g
Källa & bild: Icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar