onsdag 27 juni 2012

Panerad torskrygg med färskpotatis

Panerad torskrygg med färskpotatis




Ingredienser - 4 portioner.

  • 4 bitar msc-märkt torskrygg (cirka 500 g)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd, (gärna panko, asiatiskt ströböd)
  • smör och olja att steka i
  • 3 tomater
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 1 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker

Tillagning

  1. Torka torsken med hushållspapper. Vänd den i vetemjöl blandat med salt, därefter i äggen lätt vispade och till sist i ströbröd. Stek i smör och olja i några minuter på var sida tills paneringen fått fin färg och torsken är genomstekt.
  2. Finhacka tomaterna och blanda med lök, salt och socker.
  3. Servera fisken med nykokt potatis och tomatsalsa.



Näringsvärde per portion: Kcal 365, Fett 8 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 4 g


Källa & bild: Icakuriren

Inga kommentarer: